Pardoseala WPC pentru terasa sau foisorul tau.

Pardoseala WPC de exterior – o solutie versatila

Situat intre cei doi poli, industria lemnului si cea a plasticului, lemnul compozit reuneste avantajele ambelor optiuni.

Frumusetea lemnului se imbina cu calitatile practice ale maselor plastice, fiind o solutie excelenta chiar si pentru amenajarea spatiului din jurul piscinei, deoarece pardoseala din WPC este rezistenta la umiditate sporita.

Intreținerea deck-ului de exterior

In comparatie cu lemn-ul clasic, deck-ul WPC nu necesita uleiere sau raschetare pentru a-si recapata aspectul.

Iata cateva sfaturi despre cum trebuie sa intretii pardoselile din deck WPC:

  1. Curatarea murdariei – Indiferent de situatie, deck-ul WPC trebuie sa fie curatat de murdarie. Producatorii recomanda ca pardoseala sa fie spalata ocazional cu apa si o perie.
  2. Petele de pe pardoseala pe deck WPC – Daca ai scapat ceva pe pardoseala atunci trebuie sa stergi imediat deoarece daca se usuca atunci deck-ul se poate pata la fel de usor ca orice alt tip de pardoseala.
  3. Mucegaiul – Este cea mai teribila problema cu care se pot confrunta pardoselile din deck WPC. Mucegaiul este foarte aderent si foarte greu de indepartat in cazul in care a trecut mult timp de la ultima curatare.
  4. Indepartarea zapezii si a ghetii pe timp de iarna – nu este recomandat sa folosesti lopeti sau alte instrumente ascutite din metal deoarece pot produce lovituri care sa distruga aspectul estetic al lamelelor de deck WPC. Poti folosi in schimb clorura de calciu, intrucat este o solutie mult mai sigura.
  5. Atentie la sursele de foc din apropierea pardoselii WPC – Pardoseala WPC din compozit lemn-plastic are capacitatea de a retine caldura. Acest lucru o caracterizeaza ca fiind foarte inflamabila. Sursele directe cat si cele indirecte pot deteriora iremediabil suprafata pardoselii.

Nu stii cum sa amenajezi terasa ta cu pardoseala wpc de exterior? Vezi aici cateva idei din care sa te inspiri.