Gazon rulouri natural si sanatos, pentru o amenajare rapida a gradinii tale

Gazon rulou, cea mai rapida amenajare

Calitatea unui gazon rulou este determinată de mai mulți factori.

Cele mai importante caracteristici sunt: tipul de sol pe care este cultivat, vârsta gazonului și soiurile de gazon folosite pentru producție.

Acestea din urmă au cea mai mare importanță în realizarea unui gazon rulou de calitate. De aceea, noi folosim semințe profesionale, atestate la nivel internațional.

În cazul folosirii unor specii sau soiuri nepotrivite, gazonul poate suferi diverse boli, poate avea un aspect neplăcut sau densitate redusă.

Gazon rulou natural

Gazonul rulou natural este cea mai sigură și rapidă soluție de instalare a unui gazon într-o grădină.

Între marile avantaje ale gazonului rulou natural se enumeră calitatea ridicată, rezistența, instalarea rapidă și obținerea rezultatelor dorite într-un timp foarte scurt.

Instalarea gazonului cu ajutorul rulourilor de gazon vine cu avantajul că te poți bucura de un gazon verde și uniform încă din ziua instalării.

Inainte de a fi instalate pe orice suprafață, rulourile de gazon sunt crescute minim 1 an de zile într-o fermă de gazon.

Acest lucru îi conferă gazonului o calitate deosebită, o bază rezistentă și estetică pentru orice grădină.

Gazonul rulou natural cu plasa biodegradabila

Gazonul rulou natural care se instalează cu ajutorul unei plase biodegradabile este o soluție oferită de anumiți producători de gazon.

Aceasta reprezintă o variantă mai rapidă de dezvoltare a regimului de creștere a gazonului.

Totodată, plasa biodegradabilă poate contribui la o înrădăcinare mai rapidă și poate oferi o instalare mai rapidă față de cea a gazonului rulou tradițional.

De asemenea, plasa are rolul de a împiedica ruperea gazonului rulou, de a îl face mai flexibil și mai ușor de adaptat la orice condiții de creștere se întâlnește.

Dezavantaj: dacă există nevoia unor reparații la nivelul gazonului, plasa va fi înlăturată pe acea portiune iar gazonul va trebui ulterior înlocuit.

În plus, încă nu există studii foarte concludente legate de efectele plaselor biodegradabile, timpul de degradare și modul în care afectează compoziția solului și natura.

De aceea, deși la prima vedere pare o soluție ecologică, nu există dovezi foarte multe în această direcție.

Gazonul rulou natural cu plasa de plastic

Gazonul rulou natural cu plasă de plastic este o soluție pe care noi nu o recomandăm, deși încă există această soluție oferită pe piață.

Deși plasticul utilizat în plasă este denumit „degradabil“ este foarte important să reții faptul că acest lucru nu este același lucru plasa biodegradabilă.

Degradabil înseamnă că materialul este susceptibil la degradare chimică, ceea ce înseamnă că plasticul se descompune în bucăți mai mici, devenind apoi microplastic.

Microplasticul dăunează extraordinar de mult mediului înconjurător.

Acesta poate fi ingerat de animale, poate afecta structura solului și poate ajunge în cursuri de apă și apoi mare, crescând poluarea la nivel mondial.

Esti in pana de idei? Te poti inspira de aici.